En hier is mijn hond!

Een van mijn lievelingsonderwerpen om over te praten en te schrijven, is mijn hond natuurlijk! In één van mijn andere berichten heb ik al verteld dat ik de trotse bezitter ben van een Amerikaanse Staffordshire Terriër, daarnaast heb ik in datzelfde bericht al het een en ander verteld over het ras, de geschiedenis van het ras en de persoonlijkheid van het ras. Vandaag wijd ik enigszins uit over hoe ik bij dit ras, en dus deze hond, terecht ben gekomen en wat voor persoonlijkheid mijn hond heeft.

Waarom een Amerikaanse Staffordshire Terriër?

Om eerlijk te zijn wilde ik al heel erg lang een hond aanschaffen maar was ik nog het juiste moment af aan het wachten, het is natuurlijk belangrijk om genoeg tijd, ruimte en geld te hebben wanneer je een hond aanschaft. Toen ik het gevoel had dat ik er klaar voor was ben ik eens gaan inventariseren naar manieren en plekken om aan een hond te komen, hier kwamen eigenlijk maar twee opties uit; een puppy kopen bij een erkend fokbedrijf of een hond uit het asiel halen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om een hond uit het asiel te halen omdat je daar zo’n beest echt gelukkig mee maakt en weg kan halen van een plek die voor geen enkele hond ideaal is. Als een gek ben ik op websites van asiels gaan kijken en uiteindelijk ben ik langsgegaan om een aantal honden in het echt te ontmoeten. Mijn hond en ik hadden eigenlijk direct een klik en er was voor mij toen geen twijfel meer dat ik deze hond mee naar huis moest nemen, een Amerikaanse Staffordshire Terriër.

Het karakter van mijn hond

Zoals eerder al gezegd hebben Amerikaanse Staffordshire Terriërs een heel duidelijk en uitgesproken karakter: ze zijn ontzettend vriendelijk, enthousiast, ze houden van aandacht en willen graag gehoorzaam zijn maar dat wordt soms geblokkeerd door hun eigenwijze trekjes. Ik herken mijn hond ontzettend in deze beschrijving van het ras; ze is heel erg levendig, houdt van aandacht, ze wil graag naar me luisteren maar ze kan daarnaast ook heel koppig zijn en doen waar ze zelf zin in heeft. Dit is dan ook de reden dat ik een spoedcursus ‘hoe je huisdier trainen?’ ben gaan volgen om haar eigenwijze gedrag enigszins de kop in te drukken en het leuk voor ons allebei te maken.