Informatie over de American Staffordshire Terriër

In over mezelf en mijn blog leer je me beter kennen, maar vandaag wil ik het over het ras van mijn hond hebben.

De American Staffordshire Terriër is, ondanks de reputatie een populair hondenras. De American Staffordshire Terriër behoort tot de rasgroep 3 Terriërs en is ontstaan uit een kruising tussen een buldog en een terriër. Er is veel te doen om de American Staffordshire Terriër, wat meestal niet terecht is. Voor de meeste honden geldt dat ze niet vals geboren, maar vals gemaakt worden. Met de juiste opvoeding en leiding is de American Staffordshire Terriër een prima huishond.

Uiterlijk

Een American Staffordshire Terriër is een slanke maar opvallend gespierde hond. Opvallend is de brede borst en de glanzende vacht. De aanzet van de oren staat omhoog terwijl de rest van het oor omlaag hangt. De American Staffordshire Terriër komt in vele kleuren voor. Toch heeft de voorkeur een kleurstelling waar maximaal 80% wit in voor komt. Reuen hebben een schofthoogte van 45,7 tot 48,3 cm en teefjes hebben een schofthoogte van 43,2 tot 45,7 cm. Wanneer je meer informatie wilt hebben over de rasstandaard van de American Staffordshire Terriër dan kun je dit navragen bij een vereniging van dit ras.

Gedrag

De American Staffordshire Terriër heeft een slechte reputatie, wat heel jammer is. Deze hond is namelijk een hele vriendelijke en vrolijke hond die actief en vooral dapper en hard voor zichzelf is. De hond werd vroeger veel als waakhond gebruikt en dat is nog altijd te merken. Hij is gehecht aan zijn gezin en zal dan ook aanslaan wanneer hij onraad ruikt. Deze liefde voor het gezin kan er wel voor zorgen dat het wat tijd kost om de hond te laten wennen aan het alleen zijn. De omgang tussen hond en kind is prima met als kanttekening dat je honden en kinderen nooit alleen moet laten, ongeacht het ras van de hond. Een goed gesocialiseerde hond die van pup af aan gewend is aan andere huisdieren, zal goed met zijn medehuisgenoten kunnen omgaan. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat een American Staffordshire Terriër over het algemeen niet goed met andere honden kan omgaan. Dit valt in theorie er ook niet uit te trainen, dit is een kenmerk van het ras. De combinatie van reuen levert de meeste problemen op. Laat het niet zover komen dat je hond wordt uitgedaagd, want de schade die hij kan aanrichten, is groot.