Welkom op mijn blog over mijn dagelijks leven en mijn hond. Fijn dat je deze pagina gevonden hebt en dat je dus interesse hebt in mij en mijn blog. Zoals hierboven al benoemd gaat deze blog voornamelijk over mij, mijn dagelijks leven en natuurlijk mijn hond, een Amerikaanse Staffordshire Terrier. Zoals de naam van het ras al doet vermoeden is dit ras ontstaan uit zowel de terriër als de buldog. Veel mensen zijn vaak een beetje huiverig ten opzichte van dit ras aangezien het ras een vrij slechte en negatieve naam heeft met betrekking tot agressie en bijtgedrag. Gelukkig heb ik mijn hond zeer goed getraind en opgevoed en is het eigenlijk gewoon een ontzettende lieverd. In mijn blog ga ik verder in op hoe ik de training en opvoeding van mijn hond heb aangepakt en hoe je het beste met dit ras om kan gaan.

Mijn hond

Wanneer je meer informatie wilt over- , of gewoon meer geïnteresseerd bent in mijn hond en het ras, kijk dan vooral nog even verder op mijn blog want daar wijd ik nog een aantal meer artikelen aan. Zoals hierboven benoemd heb ik een Amerikaanse Staffordshire Terriër, dit ras werd voornamelijk gebruikt voor hondengevechten waardoor het ras een erg negatieve naam heeft gekregen en een agressief imago. Wat veel mensen niet weten is dat dit ras vanaf de 19de eeuw juist voornamelijk werd gefokt als een familiehond die ook goed met kinderen overweg kon gaan. Dit heeft erin geresulteerd dat dit ras juist heel goed kan dienen als een gezinshond omdat ze van nature erg vriendelijk en betrouwbaar zijn met een grote hang naar aandacht en kinderen. Wel moet hierbij opgelet worden dat de honden vaak erg enthousiast zijn en daardoor nogal eens lomp uit de hoek kunnen komen, er moet dan ook altijd worden opgelet wanneer de hond bij kinderen is, dit geldt trouwens ook wel voor alle honden rassen.

Mijn leven in Amsterdam

Aangezien deze blog niet alleen over mijn hond gaat, zal ik mezelf ook maar eens voorstellen. In de artikelen op deze blog zal je zeker nog meer informatie over me vinden, maar momenteel woon ik in Amsterdam waar ik heel erg tevreden over ben. Ik ben heel erg geïnteresseerd in cultuur en films en daarmee kan ik hier in Amsterdam dan ook erg goed terecht. De enige uitdaging die ik in deze woonplaats heb is het vinden van plekken waar mijn hond lekker even los kan lopen en kan rennen.