Mijn andere favoriete honden rassen

Hoe verzorg je honden? Welk ras kies je? Een hond kiezen is een zorgvuldig klusje met vele vragen. Je kunt niet zomaar een hond nemen alleen omdat hij er leuk en schattig uitziet of juist stoer en groot. Om de juiste hond te kunnen nemen moet je eerst even kijken naar de situatie waarin zo een dier terecht komt. Woon je bijvoorbeeld alleen en ben je veel van huis dan is een hond die erg veel aandacht vraagt niet geschikt. Heb je kinderen en een tuin? Dan zou een vriendelijke, speelse hond een optie kunnen zijn. Belangrijk is dat zowel de eigenaar als het dier zich prettig en gelukkig voelen. Zo hebben jullie lang plezier van elkaar.

Hieronder een overzichtje van nog een paar van mijn favoriete rassen.

Golden Retrievers

Deze goud blonde rakkers zijn zeer geschikt als huisdier voor en met de kinderen. Hoewel ze ooit als jachthond dienden is daar tegenwoordig niet veel meer van te merken door hun lief karakter en rustige uitstraling. Als puppy zijn ze al om op te vreten maar ook als volwassen hond zien ze er erg schattig uit.

Rottweiler

Dit ras zou je niet meteen voor je zien als gezinshond maar met een goede opvoeding en voldoende aandacht kom je een heel eind. Rottweilers zien er gevaarlijk uit door hun groot en sterk postuur. Ze zijn ontzettend waaks en kunnen goed vechten. Uitermate geschikt als waakhond voor je huis of bedrijf dus. Aangezien ze heel slim zijn en leergierig moet je een Rottweiler flink bezig zien te houden. Aan de naam is al af te leiden dat dit ras zijn oorsprong vindt in Duitsland.

Berner Sennenhond

Deze prachtige honden worden vrij groot maar zoals hun blik al zegt zijn ze erg vriendelijk. Ze zijn geschikt voor kinderen maar ze kunnen ook prima overweg met andere honden wat natuurlijk prettig is bij het uitlaten. De Berner Sennehond hoeft niet zo nodig actief bezig te zijn. Een rustige wandeling is prima en daarna lekker luieren en knuffelen.

King Charles Spaniel

Ze zien er net zo schattig uit als ze werkelijk zijn. Een hond waarmee je je lekker kunt “aanstellen”. Dit ras is eigenlijk gewoon een gezellige schoothond en wil niets lievers dan jou gezelschap houden. Ze zijn klein van postuur en daarom makkelijk in huis te houden. Helaas is bekend dat dit ras wel regelmatig medische problemen kan ondervinden aan o.a de ogen en het hart. Maar ze zijn wel erg lief en mooi.