Tips voor een bezoekje aan Amsterdam

Amsterdam is een prachtige (wereld)stad vol cultuur, geschiedenis en indrukwekkende architectuur. Een stad waar ik dagelijks mijn andere favoriete hondenrassen tegenkom. Ben je van plan een bezoekje te brengen aan onze hoofdstad en wil je niets missen van al dat moois? Dan kan dit lijstje jou goed van pas komen.

Hieronder een opsomming van de leukste touristische plekken, bijzonderheden en attracties:

Cultuur en geschiedenis

Het Rijks Museum

Dit museum geniet natuurlijk wereldbekendheid en om goede reden. Er zijn ruim een miljoen voorwerpen en kunstwerken in dit museum te zien. Het bekendste werk is uiteraard dat van Rembrandt “ De Nachtwacht”. Het Rijks Museum trekt dagelijks tal van bezoekers zowel lokaal als uit het buitenland. Op drukke dagen zoals tijdens vakanties kunnen er lange wachtrijen zijn.

NEMO Science Museum

Dit museum is een waar wonderland voor kinderen. De naam zegt het al, het gaat hier allemaal om de wetenschap. Bezoekers kunnen deelnemen aan allerlei experimenten en proefen. Ook het heelal wordt grondig onderzocht. Het NEMO Science Museum is dus een echte aanrader voor toeristen met kinderen.

De Amsterdam Dungeons

Deze attractie leert de bezoeker veel over hoe het er honderden jaren geleden aan toe ging in de kerkers van de stad. Doormiddel van zeer creatieve shows zorgen acteurs ervoor dat de oude tijden weer even worden herleeft. Door de soms enge en duistere voorstellingen is deze attractie niet geschikt voor iedereen. Kinderen onder de 14 jaar hebben geen toegang. Wel erg spannend en een unieke ervaring.

Rondvaarten

Amsterdam staat o.a. bekend om de prachtige grachten en de daarbij behorende historische grachten panden. Als je in Amsterdam bent is een boottocht door deze grachten echt een must. Een relaxe ervaring waarbij je op je gemak de gebouwen van dichtbij kunt bekijken.

Ontspanning

Op elke hoek van elke straat staat wel een leuk cafe of barretje waar je gezellig binnen een biertje kunt drinken of, als het lekker weer is, op het terras kunt genieten van een oerhollandse bitterbal. Mijn andere favoriete hondenrassen kom ik ook tegen in de vele Amsterdamse parken waar ik vaak ga wandelen.

Madam Tussaud

Bekend bij iedereen is wellicht het wassenbeeldenmuseum. Het je altijd al een selfie willen maken met jouw idool? Dan is een bezoek aan dit museum een aanrader!

Om te voorkomen dat je lang in de rij moet staan, is het handig om je toegangskaarten voor de diverse plekken vooraf te kopen. Dat kan heel makkelijk online.