Wat je moet weten over mijn leven in Amsterdam!

En hier is mijn hond! Oeps, toch niet! Laat ik het eerst maar even over mezelf hebben. Hoewel ik vaak denk dat mijn alledaagse leven in Amsterdam wellicht niet zo interessant is, lijken velen van jullie het toch een leuk onderwerp te vinden. Er is in mijn stad dan ook wel erg veel te beleven! Amsterdam slaapt nooit, de stad leeft en bruist altijd en dat aspect maakt het misschien ook wel interessant voor jullie. In dit bericht vertel ik dan ook wat meer over wat ik allemaal uitspook in het dagelijkse leven.

Sporten

Éen van mijn grootste hobby’s is sporten, en hiermee bedoel ik werkelijk bijna iedere sport die je maar kan bedenken, gewoon actief en lichamelijk bezig zijn maakt me erg blij en zorgt ervoor dat ik me daarna weer goed kan concentreren op taken die ik moet verrichten met mijn hoofd. De sport die veel mensen ervaren als heel saai maar die ikzelf misschien wel het allerliefste doe, is hardlopen. Vooral hier in Amsterdam kan het in de stad soms erg druk zijn om te gaan rennen, maar we hebben ook allerlei mooie parken waar je goed terecht kan voor een ontspannend rondje hardlopen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het hele bekende Vondelpark, maar ook het Baanakkerspark, het Oeverpark en het Erasmuspark. Amsterdam telt maar liefst 50 parken en recreatiegebieden waar je niet alleen terecht kan om een rondje te rennen maar waar je bijvoorbeeld ook de hond uit kan laten.

Koffie en cultuur

Verder ben ik een ontzettende fan van koffie’s en ga ik graag de stad in om nieuwe knusse koffietentjes te ontdekken. Dit is een leuke activiteit om met vrienden en familie te doen, maar om heel eerlijk te zijn doe ik dit ook graag alleen. Verder houd ik van cultuur en alles dat met cultuur te maken heeft, denk hierbij bijvoorbeeld aan films en kunst. Ik houd altijd goed in de gaten welke nieuwe films er uit zijn in de bioscoop, hierbij let ik dan niet enkel op de bekendere ‘mainstream’ films, maar ook op de onbekendere films die met een kleiner budget gerealiseerd zijn. In Amsterdam zijn natuurlijk meer dan genoeg mogelijkheden beschikbaar om mijn cultuur gerelateerde hobby uit te voeren en ik besteed dan ook veel van mijn vrije tijd in bioscopen en bijvoorbeeld kunstgalerieën.